Ons assortiment

De Provençaalse keuken staat bekend om zijn heerlijke delicatessen. Ons assortiment met Provençaalse delicatessen bestaat uit ‘Terrines’ en ‘Tartinables’ die wij direct importeren uit de Provence onder het label ‘Brin de Terroirs’. Een naam die een directe link legt met de oorsprong van het product: natuurlijk en biologisch, zonder toegevoegde E-nummers.  

Terrines
Een terrine is een typisch Frans product en is redelijk te vergelijken met paté. In tegenstelling tot paté bevat een terrine méér vlees en heeft het een fijnere structuur. Daarnaast worden terrines gemaakt met minder vetrijke ingrediënten. Vooral wild en gevogelte worden in een terrine verwerkt samen met bijvoorbeeld varkensvlees, kruiden en andere specerijen. Het woord terrine is afgeleid van het Franse “terre” en verwijst naar de aardewerken schotel waarin de bereiding van terrine van oudsher wordt gemaakt.

Terrines zijn te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld brood en salades wat een heerlijke smaakcombinatie geeft waar liefhebbers zeker van kunnen genieten.

Tartinables
Tartinables betekent letterlijk ‘smeersels’ en worden in Nederland steeds populairder. Waar je vroeger in een restaurant stokbrood met (kruiden)boter bij je gerecht kon bestellen, is dit tegenwoordig uitgebreid met smeersels in alle vormen en maten waarvan olijventapenade en aioli de meest bekende zijn. De smeersels in ons assortiment gaan net iets verder en kennen zeer diverse smaakcombinaties. Van thoïonade (crème van tonijn) en anchoïade (crème van ansjovis) tot rouille en pesto, maar ook diverse tapenades en olivades.

Het mooie van het product is dat je het op vele manieren kunt toepassen in de keuken. Zo zijn onze tartinables onder andere geschikt voor op brood en in salades maar kan het ook dienen als een goede garnering van een warm gerecht.