Het was in 1880 toen Alexandre Castellan de eerste steen legde aan een familiedomein dat inmiddels al vijf generaties lang, typisch Provençaalse wijnen produceert. Het landgoed van het domein is gelegen aan de voet van het Maures gebergte en biedt een prachtig uitzicht op de baai van Saint-Tropez.

Waar het voor Alexandre allemaal begon met een domein vol olijfbomen en slechts een handvol wijngaarden deden latere generaties hun best om de wijngaarden verder uit te breiden ten koste van de olijfgaarden. Het resultaat: 27 hectare aan wijnvelden. Vandaag de dag staat het domein onder leiding van Nadine en Daniel Castellan: ‘de vijfde generatie’, die zich geheel richt op het produceren van wijn.

Bij Domaine du Val de Gilly wordt de wijn op natuurlijke wijze geproduceerd. Zo wordt voor de bewatering van de wijngaarden gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen en de naastgelegen rivier ‘La Giscle’. Doordat de wijngaarden vol op het zuiden liggen, en dus hete en droge zomers doormaken, is natuurlijke bewatering noodzakelijk. De ligging op het zuiden zorgt er ook voor dat de Grenache, Shiraz, Cinsault en Cabernet-Sauvignon goed rijpen. Dit proef je terug in de wijnen van Domaine du Val de Gilly.

De familie Castellan produceert al geruime tijd één van de beste wijnen van de appellation Côte de Provence en blijft hard werken om de kwaliteit van de wijn verder te ontwikkelen.

Wijnen van Domaine du Val de Gilly