Liefde, passie, zon en Provence, goede ingrediënten voor een film, zijn terug te vinden in de wijnen van Domaine Sainte Marie. De familie Duburcq heeft er een component aan toegevoegd: Kunst!

Gelegen tussen La Môle en Bormes ligt dit prachtige domein van 40 ha. Ooit behoorde het domein toe aan de Chartreuse de la Verne, een kartuizerklooster, een orde die als kluizenaars in gemeenschap wilde leven, ver van de bewoonde wereld.

Het domein dankt zijn naam aan de Heilige Maria, die er in 1881 voor zorgde dat de cholera epidemie, die woedde in de streek, precies voor het domein stopte.

Het domein straalt de rust en sereniteit uit van de oude tijd. Een plaats waar je bij wil komen van de hectiek van deze wereld, terug in de anonimiteit. Prachtige entourage voor de eigentijdse biologische wijnen, zoals Paparazzi of de wijnen met de nostalgische namen 1884 en Sainte Marie.

Omdat de familie erg betrokken is bij het beschermen van het milieu hanteert zij strikte regels bij de productie van hun wijnen, vanaf het bewerken van de grond tot aan de wijn in het glas. Op en top biologisch!

Hoe groot is eigenlijk nog het spanningsveld tussen het goddelijke en het wereldse?

Wijnen van Domaine Sainte Marie