Organisatie

Waar het begon…

In 2017 zijn wij, Sjef & Camiel Oosterwaal, als vader en zoon gestart met ons bedrijf Chateau83. Het doel was om meer mensen in Nederland kennis te laten maken met al het moois wat de Provence te bieden heeft. Zo begonnen we met de import van wijnen, conserven en delicatessen van kleine lokale producenten uit de Var, een Frans departement in de Provence.

In eerste instantie richtten we ons vooral op de particuliere klant en lokale horeca. Al snel merkten we dat voornamelijk de vraag naar onze wijnen steeds groter werd. Overtuigd van de kwaliteit zijn we opzoek gegaan naar partners die onze wijnen elders in Nederland zouden willen gaan verkopen. Steeds meer kwam de focus te liggen op de zakelijke klant. Inmiddels worden onze wijnen op een aantal plekken in Nederland verkocht en is ons assortiment niet meer alleen beperkt tot de Provence.

Nu in 2023…

Een jaar dat in het teken staat van een nieuw logo eneen website die past bij de uitbreiding en professionalisering van het bedrijf. Zoals gezegd wordt er ook steeds meer gefocust op wijnhuizen uit andere gebieden dan de Provence, van waaruit we van origine begonnen zijn. Inmiddels is Chateau83 dan ook distributeur van een aantal grote en kleine, bekende en onbekende wijnhuizen in de Provence, Chianti, Languedoc, Rhône en de Douro. Ook het aantal partners waar we mee samenwerken is in de loop van de tijd enorm uitgebreid en veranderd. Zo leveren we onze wijnen inmiddels aan groothandels, horeca, wijnspeciaalzaken en slijterijen in grote delen van Nederland.

Onze klanten

Groothandel

Een aantal van onze producten leveren we direct aan groothandels. Zij bevoorraden op hun beurt weer horeca en slijterijen in heel Nederland.    

Wijnhandel

Als Wijnspeciaalzaak kiest u ongetwijfeld voor een uitgebreid assortiment wijnen en andere alcoholische dranken (pre-mix dranken, port) om uw klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Horeca

Chateau83 heeft een mooie selectie horeca wijnen in het assortiment. Het uitgebreide en gevarieerde aanbod bevat zowel aperitieven, huiswijnen als kaartwijnen. Liever onze wijnen via uw eigen leverancier laten leveren? Ook dat is geen probleem!

Geïnteresseerd in onze wijnen?

Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden en prijzen of download de proefnotities van de wijnen. 

Contact Proefnotities

Geïnteresseerd in onze wijnen?

Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden en prijzen of download de proefnotities van de wijnen. 

Contact Proefnotities