Over ons

Chateau 83 is een jong bedrijf dat zich richt op het importeren van wijn, conserven en delicatessen uit de Var, een Frans departement in de Provence. Het gebied is vooral bekend om zijn wereldberoemde badplaats Saint-Tropez en de beste rosé wijnen. Vandaag de dag is de Provence de grootste roséwijnproducent ter wereld. Daarnaast is het ook de belangrijkste regio wanneer je kijkt naar kwaliteitsrosé. Bijna alle ontwikkelingen en trends op het gebied van rosé hebben in de Provence hun oorsprong. Chateau 83 heeft zijn naam dan ook te danken aan dit gebied. De Var wordt in Frankrijk aangeduid met het departementsnummer 83.

Door ons alleen te richten op de Var kunnen wij ons specialist noemen in dit gebied. Zo weet je zeker dat je bij Chateau 83 alleen de beste producten tegenkomt die afkomstig zijn uit de Var. We zijn continu op zoek naar unieke producten die ons assortiment kunnen versterken. Wij selecteren op kwaliteit, originaliteit en exclusiviteit en bij voorkeur biologisch of biodynamisch. Zo weten we zeker dat deze parels een mooie toekomst hebben en onderscheidend zijn in Nederland.

Chateau 83 importeert de meeste producten rechtstreeks van de producenten. Hierdoor blijven deze producten exclusief. Ter aanvulling van ons assortiment worden ook producten ingekocht bij andere importeurs uit Nederland. Zo kunt ú bij ons genieten van alle producten die de Var rijk is.