Domaine Val d’Astier is gelegen in Cogolin, een dorp in de Golfe de Saint-Tropez. Het kent zijn oorsprong in 2003 toen Bruno Seignez en zijn vrouw Ellen het 22 hectare grote land kochten van een schaapsherder. Op dat moment bestond het land vooral uit bossen en weilanden. Het domein heeft zijn naam te danken aan zijn ligging. 

Val d’Astier biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de moestuin, olijfbomen en op de nog hoger gelegen wijngaard. Het domein bruist van het leven: schapen grazen van de herfst tot het voorjaar in de wijngaard, bijen vinden hun honing in aromatische planten die in dit gebied groeien en brengen het trouw naar hun korven.

In 2003 zijn Bruno en Ellen begonnen met het aanplanten van de wijngaard na 11 jaar wijn gemaakt te hebben in de Bourgogne.

Hun idee over de wijngaard is biologische en duurzame wijnen te produceren die voor ieder wat wils bieden: rosé, rode en witte wijnen voor een feestje, terroirwijnen en gastronomische wijnen.

De factoren die ervoor zorgen dat de wijnen bijzonder zijn, zijn de bewatering van het domein door drie natuurlijke bronnen, zijn ligging op ‘le vallon’ (de helling), de invloed van de wind die zorgt voor een natuurlijke ventilatie en de invloed van de Mediterranée op de wijngaard. Ook de liefde voor hun métier is in iedere fles te proeven.

Andere producten die het domein levert zijn biologische druivensappen en honing en in de toekomst ook olijfolie (een olijfboomgaard is aangelegd).

Wijnen van Domaine val d’Astier