Château de Bregançon is gebouwd in het eerste deel van de 18e eeuw op een oud markizaat tegenover de eilanden Porquerolles en Port-Cros, beide onderdeel van de ‘Iles d’or’ (eilanden van goud) welke je vanuit het kasteel ziet ‘drijven’ in zee. 

De afgelopen tweehonderd jaar is het 52 hectare grote domein in handen van de Sabran-familie. De eerste in deze generatie, Hermann Sabran, was advocaat in Lyon en een administrateur van een hospice. Hij kreeg een project om een ​​ziekenhuis aan de Côte d’azur te bouwen ter herinnering aan zijn dochter Renée die op acht jarige leeftijd overleed. Vanwege de moeilijke toegang werd het ziekenhuis uiteindelijk gebouwd op het schiereiland Giens.

In 1955 gaf Georges Tezenas, echtgenoot van Marguerite Sabran, een nieuwe boost aan het domein door de titel Cru Classé te behalen. De wijnen van Château de Bregançon begonnen sindsdien tot de bekendste van de Côtes de Provence te horen. Het subtiele karakter is sindsdien kenmerkend voor de wijnen van Chateau de Brégançon. De zilte kleigrond, het microklimaat en de invloed van de zee zorgen voor een unieke smaak.

In 2011 heeft Olivier Tezenas, die nu verantwoordelijk is voor de exploitatie, een nog grotere impuls gegeven aan het chåteau door een state of the art technologiekelder te bouwen waar wijnproeverijen plaatsvinden. Al zeven generaties lang heeft de familie zorg en passie voor de wijnstokken, de wijnbouw en de wijnen.

Wijnen van Château de Brégançon