Blog: Top 5 stranden in de Golfe de Saint-Tropez

Cap Taillat - Golfe de Saint-Tropez

Jaarlijks wordt de Golfe de Saint-Tropez door ruim 5 miljoen toeristen bezocht, waarvan veruit de meesten een bezoek brengen aan badplaats Saint-Tropez. Vooral in de zomer is het hier erg druk. Overdag zoeken mensen vaak hun toevlucht naar één van de vele stranden die de Golfe de Saint-Tropez rijk is. Reden genoeg dus om vijf mooie stranden aan u voor te stellen die ieder zijn eigen identieke charme hebben.

Plage La Ponche (Saint-Tropez)

In hartje Saint-Tropez vind je, gelegen aan de voet van de Place du Revelen, Plage La Ponche. Een klein stadstrand dat vooral bekendheid heeft verkregen als decor van de film ‘Et Dieu…Créa la Femme’ met Brigitte Bardot. Uniek aan het strand is dat het midden in het dorp ligt en alleen te voet te bereiken is. Het is omgeven door enerzijds de azuurblauwe zee en anderzijds de oude vissershuizen die het historische centrum van Saint-Tropez vormen. Vanuit het strand kijk je uit over de baai en het aan de andere kant van het water gelegen plaatsje Sainte-Maxime. Ben je aan het einde van de dag toe aan een glas lekkere rosé? Aan het Place du Revelen vind je verschillende bars en restaurantjes waar je kunt nagenieten van een heerlijk dagje strand.

Plage la Ponche - Golfe de Saint Tropez
Plage la Ponche – Golfe de Saint Tropez

Plage de l’Escalet – Plage Taillat (Ramatuelle)

Tussen de Plage de l’Escalet en Plage Taillat vind je verschillende kleine strandjes met veel charme. Doordat deze strandjes alleen te voet te bereiken zijn middels een rotsachtig wandelpad, zijn ze erg rustig en vind je er vooral wandelaars die even bijkomen van hun wandeltocht. Dat geeft je al snel het gevoel dat je op een onbewoond eiland verzeild bent geraakt. De rust, het heldere water en het kleine stukje strand ingesloten tussen de rotsen maken deze plek uniek. Ook om te snorkelen ben je hier op de goede plek. Tussen de rotsen vind je vele zeedieren en planten.
Het volgende stukje paradijs vind je op Plage Taillat. Een iets drukker strand met aan weerszijde de Middellandse Zee en recht voor je Cap Taillat. Met een drankje, wat zelf meegebrachte versnaperingen en een zonsondergang erbij is een romantische avond compleet. Het strand is overdag en in de zomer wel iets drukker dan de andere strandjes richting Plage de l’Escalet doordat Cap Taillat een toeristische trekpleister is. Ook Plage Taillat is net als de andere kleine strandjes onbereikbaar met de auto. Je dient eerst de wandelroute vanaf Plage de l’Escalet af te leggen wat ongeveer 40 minuten lopen is. Het kost wat moeite, maar dan ben je wel op een schitterend stukje aarde.

Plage Taillat - Golfe de Saint Tropez
Plage Taillat – Golfe de Saint Tropez

Plage d’Héraclée (La Croix Valmer)

Het unieke aan Plage d’Héraclée is dat het is gelegen aan de wijngaarden van het bekende wijnhuis Domaine de la Madrague. Om het strand te bereiken passeer je eerst een mooie laan met palmbomen die twee wijnvelden van elkaar scheiden. Aangekomen op de Plage d’Héraclée ervaar je direct de rust waar het strand om bekend staat. Voor een restaurant of bar moet je op dit strand dan weer niet zijn. Je bent volledig aan jezelf overgeleverd. Maar zeg nu eerlijk, ook dat heeft z’n charme.

Plage Héraclée - Golfe de Saint Tropez
Plage Héraclée – Golfe de Saint Tropez

Plage du Débarquement (La Croix Valmer)

De Plage du Debarquement is een 3 km lang zandstrand dat zich uitstrekt over de dorpen La Croix Valmer en Cavalaire en is een echt familiestrand. In de zomer is het afgeladen met toeristen die bivakkeren op de campings en in de hotels die in de directe omgeving liggen. Op het strand vind je ook een lange pier waar in de zomermaanden boten aanleggen die dagelijks op en neer gaan naar de eilanden Ile de Port Cros, Ile de Porquerolles en Ile du Levant, ook wel de Iles d’Or (eilanden van goud) genoemd. Om het strand vanaf de parkeerplaats te bereiken loop je een stukje over een kleine boulevard met een aantal restaurants en winkeltjes. Ga je buiten het zomerseizoen naar dit strand is het een stuk rustiger en deel je het strand met enkele lokale inwoners van La Croix Valmer.

Plage du Debarquement - Golfe de Saint Tropez
Plage du Debarquement – Golfe de Saint Tropez

Plage du Rayol (Rayol Canadel sur Mer)

Plage du Rayol is een klein strandje dat is gelegen in het dorpje Le Rayol Canadel sur Mer. Het strand wordt veel gebruikt door gasten van het iets hoger gelegen Hotel Le Bailli de Suffren, waarvandaan je uitkijkt over de baai. Ook vind je er een restaurant en een beachclub waar je even kunt afkoelen tijdens je stranddag. Het strand is ingesloten tussen rotsen wat het ook een mooie plek maakt om te snorkelen. In de zomermaanden is het strand druk. Buiten het seizoen is het erg rustig en vind je enkel wat locals en overwinteraars. Het strand ligt erg in de luwte en daarom is het ook in het voor- en najaar goed vertoeven.

Plage du Rayol - Golfe de Saint Tropez
Plage du Rayol – Golfe de Saint Tropez
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.