Château Léoube
Produceer het beste uit wat het land je kan geven, met veel genegenheid en toewijding. Dit is het motto van Domaine de Léoube – een van de mooiste beschermde wijnvelden in Europa en de thuisbasis van Château Léoube.
Het landgoed van Léoube werd in 1997 gekocht door de familie Bamfort, tot op de dag van vandaag nog steeds eigenaar. Verleid door dit kasteel in de provence, de geschiedenis en schoonheid van Léoube, wilden ze karaktervolle wijnen maken die trouw zijn aan hun streek en die tegelijkertijd de natuur respecteren.
100% biologisch
Als de oprichters van Daylesford Organic – een van de meest duurzame boerderijen in het Verenigd Koninkrijk – zijn de eigenaren gepassioneerd door milieuvriendelijke landbouw en wilden ze deze natuurlijke aanpak naar Léoube brengen. Volgens een back-to-basics-filosofie geloven ze in het versterken van de biodiversiteit en de natuurlijke afweer van het land door traditionele teeltmethoden te gebruiken en alleen natuurlijke, niet-toxische behandelingen toe te passen. Als zodanig worden de druiven allemaal met de hand geoogst, afgestemd op de seizoens- en maancycli. De overtuiging is dat als je de balans van de plant respecteert, je de meest uitgebalanceerde vrucht terug krijgt.

Romain Ott
Romain Ott, het toverwoord in de wereld van wijn en wijnmaken. Zoon van een wijnbouwer en geboren uit een familie van 4 generaties wijnbouwers, een agronomisch ingenieur die gespecialiseerd is in oenologie, hij behandelt alle producties van Château Léoube en zorgt sinds 2000 voor de vernieuwing en identiteit van Léoube, met passie en grote toewijding aan de filosofie van de Bamfort familie.
“Bij Chateau Léoube werken we vanuit de visie om, met grote genegenheid en passie, het beste te produceren van wat het land ons biedt.”
Romain Ott,
Wijnmaker
Rosé de Léoube
Chateau Léoube staat enorm bekend om zijnbiologische rosé. Niet alleen in de Provence, maar over de hele wereld. Zo worden de wijnen geschonken bij bekende clubs als Nikki Beach in Miami en La Guérite in Cannes. Léoube produceert vier soorten Côtes de Provence rosés: Love by Léoube, Rosé de Léoube, Secret de Léoube en Léoube La Londe welke afkomstig is uit het bijzondere wijngebied Côtes de Provence La Londe.
Lees meer
Rouge de Léoube
De ligging van Chateau Léoube direct aan de Middellandse Zee geven de biologische rode wijnen van het chateau een fris en fruitig karakter. Chateau Léoube produceert drie rode wijnen: Rouge de Léoube, Forts de Léoube en Léoube Collector. De naam van laatstgenoemde laat het al blijken: dit is er een voor de verzamelaars. Léoube Collector wordt dan ook in gelimiteerde aantallen geproduceerd.
Lees meer
Blanc de Léoube
Chateau Léoube produceert slechts één witte wijn: Blanc de Léoube. Deze biologische Côtes de Provence combineert structuur en finesse. De ligging aan zee maakt dat de wijn vol is van mineralen. De Rolle brengt frisheid met zijn bloemige en fruitige tonen. De Semillon en Ugni Blanc zorgen voor de perfecte balans in deze unieke witte wijn.
Lees meer
Sparkling de Léoube
‘Vier het leven’ moet wijnmaker Romain Ott gedacht hebben toen hij met Sparkling de Léoube de eerste en enige methode tradionnelle rosé van het chateau ontwikkelde. Het feestelijke karakter vind je dan ook zeker terug in de smaak en in het design van de fles. Inmiddels vind je Sparkling de Léoube terug op de kaart bij vele bekende clubs over de hele wereld. Een heerlijke apéro voor bij een feestelijke gelegenheid.
Lees meer